Σοκ! Η 17χρονη στην Ολλανδία δεν πέθανε από ευθανασία


Νέα δεδομένα αλλάζουν την υπόθεση της Noa Pothoven που τελικά δεν έβαλε τέλος στη ζωή της μέσω ευθανασίας, καθώς η 17χρονη από την Ολλανδία σταμάτησε τη λήψη τροφής και υγρών κάτι που οδήγησε προφανώς στον θάνατό της.   

Διεθνή μέσα ενημέρωσης από την Αυστραλία μέχρι την Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα όπως και από το Lifo.gr, με βάση ολλανδικές ιστοσελίδες μετέδωσαν χτες πως η 17χρονη, η οποία για πολλά χρόνια νοσηλευόταν σε ψυχιατρικές κλινικές για βαριά μορφής κατάθλιψη και ανορεξία, έχοντας κάνει πολλές απόπειρες αυτοκτονίας, πέθανε στο σπίτι της στις 2 Ιουνίου. Δεκάδες δημοσιεύματα ανέφεραν τον θάνατό της ως «υπόθεση νόμιμης ευθανασίας» την οποία φέρεται να επιμελήθηκε μια αρμόδια κλινική, με το όνομα της Noa να γίνεται πρώτο θέμα στα social media την Τρίτη, σε διάφορες χώρες παγκοσμίως, όπου η ιστορία της 17χρονης έγινε πρωτοσέλιδο.    

Ωστόσο, παρόλο που το βέβαιο είναι πως η 17χρονη όντως σταμάτησε εκουσίως να τρώει και να πίνει, οι ακριβείς συνθήκες θανάτου της παραμένουν ασαφείς καθώς σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει πως όντως έβαλε τέλος στη ζωή της μέσω νόμιμης ευθανασίας, γράφει ο Guardian. Τον θάνατό της ανακοίνωσε η αδερφή της χωρίς όμως να δώσει αιτία θανάτου, κάτι που περιπλέκει την υπόθεση αφού δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ευθανασία ή για υποβοηθούμενη αυτοκτονία, αμφότερα νόμιμα στην Ολλανδία, με αυστηρό ωστόσο νομικό πλαίσιο σε καθεμία από τις δυο προαναφερθείσες περιπτώσεις.    






Περισσότερα: lifo

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου