Πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν τα αυγά στο ψυγείο - Πώς θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα


Τα αυγά είναι μία από τις τροφές που σχεδόν πάντα «ξεμένουν» στο ψυγείο και οι περισσότεροι αναρωτιούνται, για πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν. 

Τα αυγά λοιπόν, έχουν συγκεκριμένο χρόνο "ζωής" μέσα στο ψυγείο. Συγκεκριμένα, τα βραστά αυγά διατηρούνται το πολύ για μία εβδομάδα στο ψυγείο, καθώς κατά το βράσιμο, χάνονται τα έλαια που βρίσκονται στο τσόφλι και προστατεύουν το αυγό από τα βακτήρια. 

Από τη στιγμή που τα καθαρίσετε, καλό θα ήταν να τα φάτε την ίδια κιόλας ημέρα. Από την άλλη, τα ωμά αυγά, θα πρέπει να φαγωθούν μέσα σε 2 ημέρες, από τη στιγμή που τα σπάσετε. Τα ωμά αυγά που δεν έχουν σπάσει, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο ακόμη και για 3 εβδομάδες μετά την ημερομηνία συνιστώμενης πώλησης και 4 εβδομάδες μετά την ημερομηνία συσκευασίας τους.  

Είναι υψίστης σημασίας να γνωρίζετε αν τα αυγά είναι φρέσκα και για να το διαπιστώσετε αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε το κλασικό κόλπο με το νερό. Γεμίστε ένα ποτήρι κρύο νερό και πολύ προσεκτικά ρίξτε μέσα το αυγό. Εάν βουλιάξει, τότε σημαίνει ότι είναι φρέσκο και μπορείτε να το φάτε άφοβα. Αντίθετα, αν το αυγό αρχίσει να επιπλέει, τότε είναι χαλασμένο και πρέπει να το πετάξετε.




Πηγή:  TheCaller.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου