Παγκόσμια ιατρική πατέντα με Κρητική «πινελιά»


Η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών γίνεται μέσα από ιατρικούς εξομοιωτές ανατρέποντας τις παραδοσιακές μεθόδους εκπαίδευσης οι οποίες περιορίζονται στην παρακολούθηση μόνο χειρουργικών επεμβάσεων και βίντεο.

Με την νέα μέθοδο οι ειδικευόμενοι γιατροί αφού φορέσουν την πράσινη ποδιά μπαίνουν στο εργαστήριο και φορούν τρισδιάστατα γυαλιά. Αμέσως μετά κρατούν στα χέρια τους δύο αισθητήρες με τους οποίους δίνουν εντολές πραγματοποιώντας την επέμβαση.

Πρόκειται για ένα νέο κλινικό πρωτόκολλο εκπαίδευσης των γιατρών το οποίο βελτιώνει τουλάχιστον 8% την αποτελεσματικότητά τους κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων, ανοίγοντας το δρόμο για την κατακόρυφη μείωση των ιατρικών λαθών ενώ πετυχαίνει και την γρηγορότερη εκπαίδευσή τους.

Η κλινική μελέτη έχει την υπογραφή τριών Ελλήνων καθηγητών, του αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργου Παπαγιαννάκη, του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Λευτέρη Τσιρίδη και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Πάνου Τραχανά. Οι τρεις πανεπιστημιακοί μαζί με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας δημιούργησαν πριν τρία χρόνια την Start Up ORamaVR.SA, την πρώτη πλατφόρμα εξομοιωτή χειρουργικών επεμβάσεων στον κόσμο χρησιμοποιώντας την εικονική πραγματικότητα. Οι ερευνητές χτύπησαν και την πόρτα της Silicon Valley και αρχές Απριλίου άνοιξαν βιβλίο προσφορών συγκεντρώνοντας μέσα σε λίγες μέρες ένα εκατ. ευρώ χρηματοδότηση.




Περισσότερα: daynight

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου