Μητσοτάκης: Τέλος στα φονικά έθιμα όπως ο σαϊτοπόλεμος


Για όλα μίλησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και στον Γιώργο Παπαδάκη. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό της Καλαμάτας και στον σαϊτοπόλεμο, στον Παύλο Πολάκη και στην πρόταση μομφής που θα καταθέσει εναντίον του όπως έχει προαναγγείλει και για τους φόρους.

Για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα την ώρα του σαϊτοπόλεμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Δεν αναφέρομαι μόνο στον σαϊτοπόλεμο, αλλά και στις μπαλωθιές στην Κρήτη, που δεν είναι μια φορά τον χρόνο, αλλά συνέχεια. Είναι κάτι που συχνά συνδυάζεται με αλκοόλ και παράνομη οπλοχρησία. Πρέπει να σταματήσει. Είδαμε και το κοριτσάκι που δίνει αγώνα για να μείνει στην ζωή. Πρέπει να σκεφθούμε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει το έθιμο με τον σαϊτοπόλεμο, όπως και αυτό με τον ρουκετοπόλεμο στην Χίο».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για τον Δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την ΝΔ, «ήταν άστοχη η πρώτη δήλωση του κ. Νίκα, την διόρθωσε και δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα».





Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου