Έρχονται αλλαγές στον ΦΠΑ και στην ρύθμιση των 120 δόσεων - Ποιες είναι


Ψηφίζονται σήμερα ή αύριο οι 120 δόσεις, η μείωση του ΦΠΑ και η 13η σύνταξη. Ετοιμάζει αλλαγές η κυβέρνηση. Βελτιώσεις για τις επιχειρήσεις που έχουν χρέη στο δημόσιο. Αυξάνονται οι δόσεις σε 24 ή 30. Τι θα γίνει με τον ΦΠΑ που είναι... διαφορετικός αναλόγως από που αγοράζονται τσάι, χυμοί και αναψυκτικά.

Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις 120 δόσεις, καθώς και οι τροπολογίες για την χορήγηση της 13ης σύνταξης καθώς επίσης και αυτής της μείωσης του ΦΠΑ. Οι αλλαγές που θα γίνουν αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα και ως στόχο θα έχουν αφενός να λύσουν κάποιες στρεβλώσεις που υπάρχουν και αφετέρου να κάνουν το σύστημα πιο λειτουργικό.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις ειδικά στο θέμα των 120 δόσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ένταξη σε αυτή χρεών από τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει βελτίωση του αριθμού των δόσεων για χρέη επιχειρήσεων προς το δημόσιο από 18 που προβλέπει σήμερα το νομοσχέδιο σε 24 ή και 30, που αποτελεί και αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει είναι με τον ΦΠΑ και τις διαφορετικές χρεώσεις ΦΠΑ σε κάποια είδη, ανάλογα από το σημείο που τα αγοράζει ο καταναλωτής. Όπως για παράδειγμα το τσάι. Αυτό αγοραστεί από το σούπερ μάρκετ ο ΦΠΑ θα είναι 13%, ενώ αν παραγγελθεί σε κάποια καφετέρια τότε θα έχει ΦΠΑ 24%.

Περισσότερα: newsit
Share on Google Plus

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου