Ραγδαίες εξελίξεις στο Brexit: Η Μέι ζητάει νέα παράταση και προσεγγίζει Κόρμπιν


Μετά τις απανωτές ήττες της στο κοινοβούλιο, η Τερέζα Μέι, ενώ αρνείται να προκηρύξει εκλογές έκανε ένα βήμα πίσω και σε έκτακτο διάγγελμα ανακοίνωσε στον βρετανικό λαό ότι θα ζητήσει νέα μίνι παράταση του Άρθρου 50.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα προσπαθήσει να βρει μια κοινή συμβιβαστική λύση με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν ήταν ξεκάθαρη αναφορικά με το πόση παράταση θα ζητήσει, όμως κατέστησε σαφές πως στόχος της ήταν η χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 22 Μαΐου.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι είναι τόσο πορωμένοι, που θέλουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Όμως χρειαζόμαστε μία συμφωνία και για τον λόγο αυτόν ζητάμε νέα παράταση για το άρθρο 50». Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ατέρμονες συζητήσεις που έλαβαν χώρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, λέγοντας πως «δεν δούλεψε» και δεν έχει νόημα να επαναληφθούν. Πρότεινε, δε, ως λύση, την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη των Εργατικών της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος τα ζητήματα και να καταλήξουν σε μία συμφωνία.


Περισσότερα: in.gr
Share on Google Plus

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου