Το κριθάρι συμβάλλει στην μείωση της χοληστερίνης


Φαίνεται ότι η συστηματική κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν κριθάρι σχετίζεται με στατιστικά σημαντική μείωση των επιπέδων δύο διαφορετικών τύπων κακής χοληστερόλης.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μετα-ανάλυση παλαιότερων μελετών, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο διεθνές περιοδικό The European Journal of Clinical Nutrition. Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές πραγματοποίησαν συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 14 κλινικών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν σε 7 διαφορετικές χώρες. Συνολικά, βρέθηκε πως η καθημερινή κατανάλωση 6,5 και 6,9 γραμμαρίων β-γλυκάνης που προέρχεται από κριθάρι, για ένα μέσο διάστημα 4 εβδομάδων, οδήγησε σε μείωση των επιπέδων δύο τύπων κακής χοληστερόλης κατά 7%.





Περισσότερα: itrofi
Share on Google Plus

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου