Τρόμος: Αυτό είναι το επικίνδυνο μικρόβιο - Εξαπλώνεται «αθόρυβα» και προκαλεί θάνατο


Η προέλευσή του είναι άγνωστη, αλλά θεωρείται επικίνδυνο, με τους επιστήμονες να σηκώνουν τα χέρια ψηλά!

Τον κίνδυνο που συνιστά η ανθεκτικότητα των βακτηρίων ενάντια στα αντιβιοτικά και συγκεκριμένα στο Candida Auris που αποτελεί σημαντικό κίνδυνο και εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον πλανήτη επισημαίνουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times.

Tο Μάιο του 2018 ένας ηλικιωμένος άνδρας εισήχθη στο Mount Sinai Hospital στο Μπρούκλιν για εγχείρηση στην κοιλιά. Οι εξετάσεις αίματός του έδειξαν πως είχε μολυνθεί με ένα νεοανακαλυφθέν μικρόβιο, το οποίο ήταν ταυτόχρονα επικίνδυνο και μυστηριώδες. Έτσι οι γιατροί τον απομόνωσαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Το Candida Auris «στοχεύει» κυρίως ανθρώπους με αποδυναμωμένα ανοσοποιητικά συστήματα, ενώ εξαπλώνεται «αθόρυβα» σε όλο τον πλανήτη.

Μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια έχει πλήξει μονάδα νεογνών στη Βενεζουέλα, νοσοκομείο στην Ισπανία, έχει αναγκάσει ένα βρετανικό ιατρικό κέντρο να κλείσει τη μονάδα εντατικής θεραπείας του και έχει «ριζώσει» σε Ινδία, Πακιστάν και Νότια Αφρική.

Πρόσφατα εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη, του Νιού Τζέρσεϊ και το Ιλινόι, κάνοντας το CDC να το εντάξει σε μια λίστα με μικρόβια που θεωρούνται «άμεσες απειλές».





Περισσότερα: newsbomb

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου