ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1


Απίστευτος ημιτελικός στην Ιεράπετρα με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί του Ολυμπιακού με 3-1 και να παίρνει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ

Σε ένα ματς που ειδικά στα δύο τελευταία σετ ήταν μια μεγάλη διαφήμιση του βόλεϊ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Final-4 και είναι έτοιμος να σηκώσει το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλό του. Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν έναν συγκινητικό λόγω των απουσιών Ολυμπιακό με 3-1 (22-25, 25-15, 25-23, 28-26) και αύριο Σαββάτο είναι το φαβορί για το τρόπαιο.

Η ομάδα του Γιούρι Φιλίποφ παρότι μπήκε άσχημα στο παιχνίδι, μπόρεσε να πάρει τη νίκη έχοντας σε εξαιρετικό απόγευμα τους Όκολιτς και Κλαπβάικ. Από την άλλη οι Πειραιώτες παρότι έπαιξαν χωρίς τους Αλεξίεφ, αλλά και τον Κουμεντάκη, όχι απλά πάλεψαν όσο μπορούσαν, αλλά πήραν ένα σετ και έχασαν στις λεπτομέρειες τα άλλα δύο, με την προσπάθειά τους όντως να είναι συγκινητική με δεδομένες τις σημαντικές αυτές απουσίες.

Ο αγώνας στην Ιεράπετρα τα είχε όλα. Κόντρες ανάμεσα στους παίκτες που σε κάθε φάση έδειχναν έτοιμοι να πιαστούν ακόμα και στα χέρια, σασπένς και φυσικά πλούσιο θέαμα με την μία θεαματική φάση να διαδέχεται την άλλη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως με το που τελείωσε το ματς με το μπλοκ του Τακουρίδη στον Σμιτ, όλος ο κόσμος (που στην μεγάλη του πλειονότητα ήταν φίλοι του Ολυμπιακού) σηκώθηκε όρθιος και χειροκρότησε τους βολεϊμπολίστες και των δύο ομάδων για την εξαιρετική τους παράσταση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος με τον Ανδρεάδη να είναι ασταμάτητος έκανε το 0-1, ξεπερνώντας τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του. Πήρε από την αρχή το προβάδισμα που όχι μόνο το κράτησε αλλά το αύξησε και έκανε το 1-1 με 25-15.

Στα υπόλοιπα δύο όμως είχαμε απίστευτο θέαμα. Οι δύο ομάδες δεν άφηναν τον αντίπαλό τους να ξεφύγει και υπήρχαν στιγμές που ήθελαν να... φάνε την μπάλα. Στο 21-21 όμως οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν έναν πόντο με τον Όκολιτς και έναν με τον Γάτση, κράτησαν την διαφορά των δύο και έτσι πήραν το σετ με 25-23.

Αν το τρίτο λέγαμε πως είχε αγωνία, στο τέταρτο όλοι έμειναν με το στόμα ανοικτό περιμένοντας το τέλος του και θέλοντας να μην τελειώσει για την ακρίβεια. Οι Πειραιώτες πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα που μετά έγινε 2 πόντων, το οποίο και κρατούσαν ως το 18-20. Εκεί δύο πόντοι του Γκάρετ έκαναν το 20-20 και μέχρι το 26-26 πήγαιναν πόντο-πόντο. Στο σημείο αυτό όμως ένας άσος του Σαφράνοβιτς και ένα φοβερό μπλοκ του Τακουρίδη στον Σμιτ διαμόρφωσαν το τελικό 28-26 και έδωσαν την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κλαπβάικ με 31 πόντους και τον ακολούθησαν οι Όκολιτς με 18 και Σαφράνοβιτς, Γκάρετ με 10. Για τους ηττημένους ο Σμιτ είχε 21, ο Ραουβέρτινκ 13, ο Ανδρεάδης 11 και οι Πετρέας, Χριστοφιδέλης από 10.

gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου