Πορτογαλία: 29 νεκροί από την ανατροπή λεωφορείου


Ο επικεφαλής του πορτογαλικού κράτους Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα αφίχθη στο νησί το απόγευμα και μετέβη στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, στο χωριό Κανίσο, όπου κατέθεσε ένα στεφάνι από λουλούδια.

Πρέπει να δοθεί «προτεραιότητα στα συναισθήματα όσων επλήγησαν» επισήμανε, την ώρα που τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα.

Ο πρόεδρος, κατόπιν, επισκέφθηκε τραυματίες σε νοσοκομεία, προτού δώσει το παρόν αργά το απόγευμα στις τελετές που έγιναν στην πρεσβυτεριανή εκκλησία του Φουντσάλ και στη συνέχεια στον καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας της αυτόνομης περιοχής.

«Σήμερα, προσευχόμαστε, καθώς οι επιζώντες και οι συγγενείς των θυμάτων έχουν όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη από προσοχή και συμπαράσταση» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γερμανίδα πάστορας Ίλσε Μπεράρντο.

Η Πορτογαλία έχει κηρύξει τρεις ημέρες εθνικού πένθους για τα θύματα της τραγωδίας.

Την Τετάρτη το βράδυ, έχοντας ξεκινήσει από το ξενοδοχείο τους για να πάνε να δειπνήσουν, 29 τουρίστες από τη Γερμανία βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το λευκό λεωφορείο τους βγήκε από τον δρόμο, ανατράπηκε και κατέληξε πεσμένο στο πλάι πάνω σε ένα οίκημα στην πλαγιά ενός λόφου.




Περισσότερα: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου