Πνίγηκε πάλι η Κρήτη - Διασώθηκαν 18 άτομα από την κακοκαιρία


Με τη στάση του νερού να αυξάνεται επικίνδυνα, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ προχώρησαν στη διάσωση 18 ανθρώπων που κινδύνευσαν μέσα στα σπίτια τους, στην ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γυαλού, στη Σητεία της Κρήτης.

Μέσα σε λίγες ώρες το σκηνικό που διαμορφώθηκε από την κακοκαιρία, προκάλεσε αγωνία, καθώς οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς ήταν συνεχείς.

Τέσσερα παιδιά αρχικά απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία μέσα από το σπίτι τους, ενώ αμέσως μετά συνέβη το ίδιο με δυο ηλικιωμένους. Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση και για μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες, που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι της στον Μακρύ Γυαλό και τέσσερις επιπλέον άνθρωποι, που για να σωθούν ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, από όπου τους απεγκλώβισαν άνδρες της Πυροσβεστικής.

«Ήταν μια μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι. Ευτυχώς καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις περιπτώσεις και να παραδίδουμε τους ανθρώπους που κινδύνευαν στους οικείους τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδακης, που συμπλήρωσε ότι δυο οικοδομικά τετράγωνα στην πόλη της Σητείας, εμφανίζουν πλημμυρικά φαινόμενα και χρειάστηκε να επέμβουν σε επτά ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που κινδύνευαν από τη στάθμη των νερών.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε πολλές ακόμη περιπτώσεις να απεγκλωβίσουν ανθρώπους. Στο Τζερμιάδο κινδύνεψε ένας οδηγός αυτοκινήτου όταν ακινητοποιήθηκε το όχημα και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών, για να τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο σύμφωνα με το flashnews.gr.


Περισσότερα: newsbeast

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου