Κάρντιφ - Λίβερπουλ 0-2


Η Λίβερπουλ έκανε ακόμα ένα βήμα τίτλου, επικράτησε 2-0 της Κάρντιφ στην Ουαλία, πέτυχε ρεκόρ βαθμών και βρέθηκε ξανά στο +2 από τη Σίτι (με ματς περισσότερο).

Η Κάρντιφ έβαλε δύσκολα για ένα ημίχρονο, αλλά οι Reds είναι τόσο παθιασμένοι για την κούπα που δε σταμάτησαν ούτε στην Ουαλία. Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 εκτός έδρας, πέρασε ξανά στην κορυφή (+2), πέτυχε ρεκόρ βαθμών στην ιστορία της (με το σύστημα των τριών βαθμών στη νίκη) και περιμένει με αγωνία το ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με τη Σίτι το βράδυ της Μ. Τετάρτης.

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, είχε την κατοχή, αλλά απέναντί της βρήκε μια πολυπρόσωπη άμυνα, έτοιμη να της βάλει δύσκολα. Βέβαια, η πρώτη καλή φάση στο ματς ήταν για την Κάρντιφ, όταν στο 15' ο Μέντες έκανε το γύρισμα, ο Χόιλετ κατέβασε, αλλά ο Χέντερσον με σωτήρια προβολή κράτησε το μηδέν! Η αμυντική λειτουργία των Ουαλών ήταν εξαιρετική και είναι χαρακτηριστικό πως στο α' μέρος οι Reds μόλις δυο φορές παρουσιάστηκαν απειλητικοί. Στο 22' ήταν η πρώτη φορά που οι φιλοξενούμενοι διέσπασαν την άμυνα, όταν η επιθετική τριπλέτα έκρυψε τη μπάλα, ο Φιρμίνο βγήκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 34' όταν ο Σαλάχ βγήγκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Εθεριτζ έσωσε την εστία του. Η κατοχή για τους Reds έφτασε στο 81%, αν και η τελευταία ευκαιρία του α' μέρους ήταν για την Κάρντιφ, αλλά ο Αλισον έδιωξε εντυπωσιακά στο γυριστό σουτ του Νιάσε. 

Το σκηνικό στην επανάληψη ήταν διαφορετικό, η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά, αποφασισμένη να καθαρίσει το ματς και στο 57' ήρθε το πολυπόθητο γκολ! Ο Αρνολντ έκανε το γύρισμα και ο Βαϊνάλντουμ με απίθανο σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Εθεριτζ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Κόκκινοι θα μπορούσαν να σκοράρουν ξανά, ο Χέντερσον βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε. Βέβαια, στο 64' ο Μόρισον... κατάφερε να χάσει την ευκαιρία της χρονιάς, μόνος με το τέρμα έκανε κεφαλιά προς τα πίσω! Ο Κλοπ πέρασε τον Φαμπίνιο στο ματς για να φρεσκάρει τον άξονα, ωστόσο είδε τον Βραζιλιάνο να τραυματίζεται άμεσα. Ο Μίλνερ μπήκε στο παιχνίδι και στο 81' σκόραρε! Ο Σαλάχ κέρδισε το 5ο πέναλτι του και ο Αγγλος χαφ διαμόρφωσε το 2-0! Οι Κόκκινοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, αλλά ο εξαιρετικός Εθεριτζ νίκησε τον Σαλάχ!

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου