Νορβηγία: Τέλος στο θρίλερ εν πλω, έφτασε στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο


Τέλος στο θρίλερ εν πλω για τους σχεδόν 1.400 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky, το οποίο φθασε πριν λίγα λεπτά στο λιμάνι του Μόλντε.

Το Viking Sky, που είχε αποπλεύσει με σχεδόν 1.400 επιβάτες και μέλη πληρώματος, έστειλε σήμα κινδύνου χθες, Σάββατο, καθώς έπλεε ακυβέρνητο μέσα σε θαλασσοταραχή στη Θάλασσα της Νορβηγίας και σε απόσταση 100 μέτρων από την ξηρά.

Οι υπηρεσίες διάσωσης μετέφεραν στην ξηρά με ελικόπτερα 479 ανθρώπους, πριν ο καιρός βελτιωθεί και καταστεί δυνατή η ρυμούλκηση του κρουαζιεροπλοίου.

Συνολικά 1.373 άνθρωποι είχαν αρχίσει το ταξίδι και περίπου 900 βρίσκονταν ακόμα μέσα στο πλοίο, όταν αυτό έφθασε στο Μόλντε, στη δυτική ακτή της Νορβηγίας.

Μετά την επαναλειτουργία τριών από τους τέσσερις κινητήρες του, το πλοίο απομακρύνθηκε από τις ακτές σήμερα το πρωί και ρυμουλκείται από δύο ρυμουλκά, το ένα μπροστά και το άλλο πίσω, για το λιμάνι του Μόλντε, σχεδόν 80 χλμ. από εκεί. Σύμφωνα με τους διασώστες, το κρουαζιερόπλοιο πρέπει να διανύσει σχεδόν 60 χλμ. πριν συναντήσει ήρεμα νερά.

«Τώρα έχουμε διακοπή της επιχείρησης εκκένωσης του πλοίου. Ο καπετάνιος ζήτησε να μην γίνει καμιά μεταφορά όσο το πλοίο ρυμουλκείται. Μόλις ολοκληρωθεί η ρυμούλκηση, ο καπετάνιος θα εκτιμήσει την κατάσταση" για τυχόν επανάληψη της επιχείρησης μεταφοράς», δήλωσε εκπρόσωπος του Κέντρου Διάσωσης για τη νότια Νορβηγία.

Κάθε ελικόπτερο μετέφερε σχεδόν 15 ανθρώπους. «Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για τη μεταφορά τους.Το γεγονός ότι είναι ηλικιωμένοι είναι μια τεράστια πρόκληση», εξήγησε ο συντονιστής των ομάδων διάσωσης Γιαν 'Ορνε Ντίρνες σε συνέντευξη Τύπου.

Οι επιχειρήσεις έγιναν πιο δύσκολες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με κύματα 6 μέτρων, αλλά και λόγω της προχωρημένης ηλικίας πολλών εκ των επιβατών, σύμφωνα με την αστυνομία.

περισσότερα εδώ: πηγή

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου