Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Ήρθε η ώρα για παραγωγή νερού στη Σελήνη


Νερό. Είναι πλέον βέβαιο πως δεν υπάρχει αρκετό... Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού δεν αποτελεί μόνο μια υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι αυτή η πηγή της ζωής μας, αλλά και το έναυσμα για τους εναλλακτικούς τρόπους που πρέπει να αναζητήσει το ανθρώπινο είδος προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Η πρόσβαση στο νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με διακήρυξη του ΟΗΕ το 2010. Σχεδόν μια δεκαετία μετά, ο σημερινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού μας φέρνει αντιμέτωπους με μια τραγική διαπίστωση: Για δισεκατομμύρια ανθρώπους το δικαίωμα αυτό παραμένει απλώς ένα άπιαστο όνειρο, ενώ οι πληθυσμοί που δεν έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο αυτό αγαθό ζουν όλο και πολύ στο περιθώριο.

Ζωή χωρίς νερό, είναι αυταπόδεικτο ότι δεν μπορεί να υπάρξει. Γεγονός που θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο στα σχέδια εκείνων που οραματίζονται την επέκταση του ανθρώπινου είδους σε άλλους, νέους κόσμους. Όπως για παράδειγμα στον Άρη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο "κόκκινος πλανήτης" θεωρείται αφιλόξενος για τον άνθρωπο και η έλλειψη νερού είναι ένας από αυτούς.





Περισσότερα: news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου