25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας


25η Μαρτίου | Παρέλαση 25η Μαρτίου: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (25/03/2019) η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας.

Παιανίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» έφτασε πρώτη στο Σύνταγμα η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού η οποία έδωσε το ρυθμό στα αγήματα, στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ακολούθησε η επιβλητική μηχανοκίνητη φάλαγγα από την οποία ξεχώρισαν τα εντυπωσιακά και υπερσύγχρονα άρματα μάχης ΛΕΟΠΑΡΝΤ (LEO 2 HEL και LEO 1 Α5).

Στη συνέχεια παρέλασαν τα ειδικά οχήματα του Μηχανικού, για την άρση πάσης φύσεως κωλυμάτων στην ξηρά και τη θάλασσα και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων

Τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων άνοιξαν οι Εύζωνοι, και ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού, και ο λόχος απόδοσης τιμών. Σε ακριβείς σχηματισμούς παρήλασαν τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το ιδιαίτερο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν για άλλη μία χρονιά τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημά τους.

Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη F-16 block 52, MIRAGE 2000-5 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερα Απάτσι, Σινούκ ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού, ελικόπτερα Σικόρσκι και ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα των σωμάτων ασφαλείας.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με τους δικυκλιστές των ειδικών ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Ζ», διάφορα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και με δύο ουλαμούς Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

περισσότερα εδώ: πηγή

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου