Ρεκόρ συμμετοχών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019


Με ρεκόρ συμμετοχών από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε ο φετινός τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, που διοργανώθηκε στις 16 & 17 Μαρτίου από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Η συμμετοχή των παιδιών σημείωσε αύξηση πάνω από 60% μέσα σε έναν χρόνο.

Όσο κι αν για τους μεγαλύτερους η ρομποτική φαντάζει σαν πλεύση σε αχαρτογράφητα νερά, οι νεότεροι έχουν μια τελείως διαφορετική προσέγγιση. Πολλοί από αυτούς μάλιστα ζουν τις εξελίξεις από πρώτο χέρι, μέσα από την ενασχόλησή τους με την εκπαιδευτική ρομποτική και τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς!

Αν όλα αυτά ακούγονται εκτός ελληνικής πραγματικότητας, η διάψευση έρχεται μέσα από τα ίδια τα γεγονότα. Μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές παιδιών από όλη την Ελλάδα στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, αλλά και στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που κάθε χρόνο διοργανώνεται σε άλλη χώρα του κόσμου, έχουν ξεπεράσει τις 17.000. Ο αριθμός είναι πραγματικά εντυπωσιακός, αν σκεφτεί κανείς ότι η Ολυμπιάδα αριθμεί σχεδόν μια δεκαετία, ενώ ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μόλις πέντε χρόνια.





Περισσότερα: newsbomb

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου