Όσκαρ 2019: Κουαρόν, Πράσινο Βιβλίο και Μάλεκ οι μεγάλοι νικητές


Λίγες εκπλήξεις είχε τελικά η 91η απονομή των Βραβείων Όσκαρ. Ανάμεσα σε αυτές  και η επικράτηση της Ολίβια Κόλμαν έναντι της Γκλεν Κλόουζ. Τρία βραβεία πήρε το Πράσινο Βιβλίο -ανάμεσα στα οποία και εκείνο της καλύτερης ταινίας της χρονιάς- ενώ παρά τις δέκα υποψηφιότητες ηταινία του Γιώργου Λάνθιμου Ευνοούμενη πήρε μόνο το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου 

Το «Green Book» (Πράσινο Βιβλίο) του Πιτερ Φάρελι κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, σε μία βραδιά χωρίς κεντρικό… παρουσιαστή και μεγάλες συγκινήσεις. Ο Αλφόνσο Κουαρόν και το «Ρόμα» κέρδισαν τα βραβεία Σκηνοθεσίας, Ξενόγλωσσης Ταινίας και Φωτογραφίας. Το «Bohemian Rapsody» κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Ράμι Μάλεκ.

Η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου «έφυγε» τελικά μόνο με το ένα από τα δέκα Όσκαρ που ήταν υποψήφιο, αυτό του Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν. Το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου δόθηκε στην Ρετζίνα Κίνγκ και ο Μαχέρσαλα Αλί κέρδισε το Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για το «Green Book».




Περισσότερα: Cnn 

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου