Προσοχή! Έρευνα: Η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο επιδημίας (Pic)


Σε έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις, οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις περιοχές που είναι πιο πιθανό να ξεσπάσει επιδημία ανάλογη του ιού Ζίκα, του ιού του Δυτικού Νίλου και του δάγκειο πυρετού.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες, μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, που μπορεί να ξεσπάσει Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα.

Ως εκ τούτου, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα θερμικό χάρτη, ο οποίος δείχνει ποιες περοχές στον κόσμο είναι πιθανό να προσβληθούν ευκολότερα από αυτές τις επιδημίες με βάση ποια ζώα είναι σε θέση να εξαπλώσουν αρρώστιες και σε ποιες τοποθεσίες.


Οι χάρτες δείχνουν που υπάρχουν ήδη φλαβοϊοί (μολυσματικοί ιοί και μπορούν να μεταδοθούν μέσω κουνουπιών και κροτώνων) ή νέοι παρόμιοι ιοί και είναι πιθανότερα να παρουσιαστούν και να εξαπλωθούν στο μέλλον.

Όπως η Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα είναι πιθανό να παρουσιαστεί στην Ευρώπη, αντίστοιχα στην Βόρεια Αμερική κυριαρχεί το ενδεχόμενο να εξαπλωθεί ο ιός του Δυτικού Νείλου και στη Βραζιλία υπάρχει κίνδυνος εμφάνισες δάγκειου πυρετού ή ιού Ρίο Μπράβο.

Σημειώνεται πως στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν πληροφορίες χιλιάδων πτηνών και θηλαστικών, οι οποίες, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα συμβάλουν στην πρόβλεψη και τον εντοπισμό των ιών ανά τον κόσμο.




Περισσότερα: dikaiologitika

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου