Τέλος από τη Ferrari ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε


Ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε «πλήρωσε τη νύφη» για τα κακά αποτελέσματα της Ferrari και απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθυντή της ομάδας. Στη θέση του ο πρώην τεχνικός διευθυντής Ματία Μπινότο. 

Τα λάθη που έγιναν μέσα στο 2018 αλλά και η αδυναμία κατάκτησης του τίτλου οδήγησαν τον Τζον Έλκαν, πρόεδρο της Ferrari να απομακρύνει τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε από τη θέση του επικεφαλής της ομάδας της Formula 1, σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport. Η Ferrari επιβεβαίωσε την είδηση με μια σύντομη ανακοίνωσή της: «Η Ferrari θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Μαουρίτσιο για την πολύτιμη συμβολή του στην αυξημένη ανταγωνιστικότητα της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Θα θέλαμε να του ευχηθούμε τα καλύτερα στις μελλοντικές του ενέργειες». 

Ο 61χρονος πλέον Αριβαμπένε ήταν στη θέση του διευθυντή από τον Δεκέμβρη του 2014 και ήταν στο τιμόνι της Scuderia σε μια δύσκολη περίοδο, όπου προσπαθούσε να ανακάμψει και να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στο «γίγαντα» Mercedes. Η αντικατάστασή του με τον Μπινότο ήταν πρόθεση και του Σέρτζιο Μαρκιόνε παλαιότερα, όμως τελικά ο Ιταλοκαναδός δεν πρόλαβε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση πριν το θάνατό του. 

Ο Έλκαν εμπιστεύθηκε τον Μαρκιόνε και το 2018 αλλά τελικά, η εξέλιξη της χρονιάς δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και για αυτό, τρεις μόλις μήνες πριν την εκκίνηση της νέας αγωνιστικής σεζόν, αλλάζει την ηγεσία της ομάδας. 

Σίγουρα αυτή η κίνηση γεννά ερωτήσεις για το πώς και αν θα επηρεαστεί η ομάδα από αυτό και αν τελικά θα έχει θετικό αντίκτυπο σε αγωνιστικό επίπεδο. Από την άλλη ο Μπινότο που αναλαμβάνει καθήκοντα άμεσα, ήταν τεχνικός διευθυντής της ομάδας και όσο βρισκόταν σε αυτή τη θέση, η Ferrari είχε λανσάρει πολλές πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις που οφείλονταν και σε αυτόν. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν η Ferrari θα βάλει κάποιον άλλο στη θέση του τεχνικού διευθυντή ή αν θα υπάρξει ένας άλλος τρόπος λειτουργίας που θα κατευθύνεται από τον Μπινότο. 

gazzetta.gr
Share on Google Plus

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου