Ινδουϊστές επιστήμονες: Οι πύραυλοι του θεού Βισνού


Η αρχαία Ινδία είχε, μεταξύ άλλων, εφεύρει την έρευνα στα βλαστικά κύτταρα και στα «παιδιά του σωλήνα», δηλαδή την εξωσωματική γονιμοποίηση, ενώ ο θεός Βισνού κυνηγούσε τους εχθρούς του με πραγματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους. Όσο για τις ανακαλύψεις του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν, δεν ήσαν κάτι το πρωτότυπο και αξιόλογο για την επιστήμη!

Με τέτοιες δηλώσεις και ανακοινώσεις που έκαναν ορισμένοι ομιλητές σε σημαντικό επιστημονικό συνέδριο στην Ινδία, το οποίο παρακολούθησαν νομπελίστες επιστήμονες και ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι, δεν ήταν καθόλου παράξενο που ξεσηκώθηκε σάλος.

Οι οργανωτές του Ινδικού Επιστημονικού Συνεδρίου εξέφρασαν «σοβαρή ανησυχία» για όσα απολύτως ανορθόδοξα ακούστηκαν από το βήμα της εκδήλωσης μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Διάφοροι επιστήμονες έκριναν σκόπιμο να αφήσουν ανεξέλεγκτα ελεύθερη τη φαντασία τους ή να προσφύγουν σε λογοτεχνικές και συμβολικές αναφορές σε θρησκευτικά και άλλα αρχαία ινδικά κείμενα, προσδίδοντάς τους κυριολεκτική σημασία και επιστημονικό κύρος.




Περισσότερα: thetoc

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου