Πάνω από 35.000 επισκέπτες και νέα παράταση για την έκθεση του Μόραλη στο Μπενάκη


Ηταν από τα σημαντικότερα εικαστικά ραντεβού του 2018. Η αναδρομική έκθεση του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, έχει υποδεχθεί μέχρι σήμερα πάνω από 35.000 επισκέπτες, από τους οποίους 2.950 παιδιά όλων των ηλικιών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν πραγματοποιηθεί τρία εκπαιδευτικά προγράμματα και πάνω από 120 ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό από τον επιμελητή της έκθεσης και ξεχωριστούς καλεσμένους, καθώς και για οργανωμένες ομάδες από ξεναγούς, ειδικά εκπαιδευμένους από το Μουσείο.

Η συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση αλλά και το ενδιαφέρον των επισκεπτών οδήγησαν σε κοινή απόφαση μεταξύ των φορέων που συμπράττουν στην οργάνωση της έκθεσης, δηλαδή του Μουσείου Μπενάκη, της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης και της Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του καλλιτέχνη και των δανειστών των έργων, να παραταθεί η διάρκειά της έως την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019.

Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 200 έργα ζωγραφικής, ερανισμένα από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.





Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου