Σφαγή στο Ναϊρόμπι: Τουλάχιστον 15 νεκροί - Νέες εκρήξεις και πυροβολισμοί τα ξημερώματα


Στο αίμα έπνιξαν οι ισλαμιστές την πρωτεύουσα της Κένυας σε νέα επίθεση που είχε ως στόχο μεταξύ άλλων εταιρείες και ξένους που ζουν στη χώρα. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων που κρύβονται στο κτιριακό συγκρότημα όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Πυρά και εκρήξεις σημειώθηκαν εκ νέου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Ναϊρόμπ, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για την απομάκρυνση τουλάχιστον 50 ανθρώπων που επέζησαν και κρύβονταν μέσα στο κτίριο που κατέλαβαν μέλη της τζιχαντιστικής σομαλικής οργάνωσης Σεμπάμπ την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που μπόρεσαν να σωθούν είναι μια έγκυος, σύμφωνα με τραυματιοφορέας, καθώς και η κόρη ενός πρώην βουλευτή. Ο ίδιος ο πρώην βουλευτής, ο Μπόνι Χαλουάλε, γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι η κόρη του σώθηκε 12 και πλέον ώρες αφότου άρχισε η επίθεση των σομαλών ισλαμιστών.

Ανάμεσα στους 15 νεκρούς από την επίθεση στην πρωτεύουσα της Κένυας περιλαμβάνονται ένας Βρετανός κι ένας Αμερικανός, δήλωσε εργαζόμενος στο νεκροτομείο του Ναϊρόμπι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Τα πτώματα αναγνωρίστηκαν χάρη σε έγγραφα που είχαν πάνω τους όταν μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο Τσιρόμο, εξήγησε ο εργαζόμενος.

Τα 11 από τα θύματα ήταν Κενυάτες, ενώ δύο δεν είχαν πάνω τους χαρτιά, κατά την ίδια πηγή.






Περισσότερα: news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου