Βραζιλία: Μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία - Περισσότεροι από 150 αγνοούμενοι σε κατάρρευση φράγματος


Η θραύση την Παρασκευή (25/01) στη Βραζιλία ενός φράγματος τελμάτων, απορριμμάτων που προκύπτουν από την επεξεργασία μεταλλευμάτων, είχε συνέπεια να εκλυθούν τεράστιες ποσότητες λάσπης και νερού, δημιουργώντας έναν γιγαντιαίο χείμαρρο, που έσπασε άλλα δύο, μικρότερα φράγματα σε λίγο χαμηλότερο υψόμετρο, προξενώντας μια καταστροφή η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, με τον απολογισμό των θυμάτων να αναμένεται πως θα αυξηθεί δραματικά: 150 άνθρωποι αγνοούνται και οι αρχές θεωρούν ότι «ελάχιστες πιθανότητες» υπάρχουν να βρουν άλλους επιζώντες.

«Αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί κάνουν τα πάντα για να προσπαθήσουν να διασώσουν τυχόν επιζήσαντες, αλλά γνωρίζουμε ότι από τώρα οι πιθανότητες είναι ελάχιστες» και πιθανότατα στο εξής «δεν θα βρούμε παρά μόνο πτώματα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χομέου Ζέμα, κυβερνήτης της Πολιτείας Μίνας Ζεράις, όπου παρόμοια τραγωδία στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους το 2015.

«Έχουν ανασυρθεί επτά πτώματα (...) 150 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη», ανέφεραν οι αρχές στην Πολιτεία αυτή της νοτιοανατολικής Βραζιλίας σε ανακοίνωσή τους. Ένας προηγούμενος απολογισμός της πυροσβεστικής έκανε λόγο για 200 αγνοούμενους.





Περισσότερα: newsbomb

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου