Ο Τζορτζ Λούκας ο πλουσιότερος Αμερικανός celebrity


Πλήθος αστέρων βρέθηκε και φέτος στη λίστα με τους πλουσιότερους Αμερικανούς celebrities, με γνωστά ονόματα να κατακτούν τις πρώτες θέσεις. Στην κορυφή, ο δημιουργός της πασίγνωστης σειράς ταινιών Star Wars.

Την κορυφή του ετήσιου καταλόγου του περιοδικού Forbes, με τους πλουσιότερους Αμερικανούς celebrities κατέκτησε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας, δημιουργός της σειράς ταινιών του Star Wars.

Το ύψος της περιουσίας του Λούκας εκτιμάται στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προήλθε από την πώληση, ύψους 4,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της εταιρείας παραγωγής LucasFilm στη Walt Disney Co το 2012.

Συνεχίζοντας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνάδελφός του, Στίβεν Σπίλμπεργκ, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με την περιουσία του να ανέρχεται στα 3,7 δισεκατομμύρια.

Η καριέρα του Σπίλμπεργκ ως σκηνοθέτη, συγγραφέα και παραγωγού διαρκεί σχεδόν 50 χρόνια με επιτυχίες όπως τα «Σαγόνια του Καρχαρία», τον «E.T.» και τη «Λίστα του Σίντλερ».

Στην τρίτη θέση, αποτελώντας και την πλουσιότερη γυναίκα της λίστας, βρέθηκε η γνωστή παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ, με την περιουσία της να εκτιμάται στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.




Περισσότερα: sputniknews

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου