Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα λάβουν μεγαλύτερο ποσό - Αναλυτικά τα κριτήρια


Επίδομα θέρμανσης: Πριν από τα Χριστούγεννα σχεδιάζεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα της φετινής χειμερινής σεζόν.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται δύο υπουργικές αποφάσεις για τη χορήγηση έξτρα επιδόματος θέρμανσης 15 εκατ. ευρώ από το υπερπλεόνασμα και του «ψαλιδισμένου» στα 52 εκατ. ευρώ κλασικού επιδόματος.

Η υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι θα είναι περισσότερο αυξημένο για την Α ζώνη όπου περιλαμβάνονται οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας. Εκεί το επίδομα αναμένεται να αυξηθεί από τα 12,5 λεπτά στα 20 ευρώ το λίτρο .

Αύξηση αλλά μικρότερη θα έχουν και άλλες περιοχές με την πρώτη δόση να αναμένεται να πιστωθεί η πρώτη δόση ως το τέλος Ιανουαρίου και η δεύτερη δόση ως τις 30 Ιουνίου.

Η υφυπουργός θύμισε ότι με τον «Κλεισθένη Ι» και τις αλλαγές στους ορεινούς Δήμους, που είναι και περισσότεροι από αυτούς που όριζε ως τέτοιους ο «Καλλικράτης», και άρα θα έχουν τα προνόμια των ορεινών Δήμων μία σειρά ακόμη από Δήμους. Αυτό σημαίνει ότι αν σε κάποια ζώνη (από τις τέσσερις) υπάρχει δήμος που είναι ορεινός, θα μεταφερθεί στην παραπάνω ζώνη, όπου η επιδότηση είναι μεγαλύτερη».

« Περισσότεροι Δήμοι θα έχουν αυξημένα λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό. "Θα δοθεί επίσης αύξηση στο ποσό του επιδόματος, λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου» κατέληξε στο θέμα η κ. Παπανάστιου

Τα νοικοκυριά για να λάβουν το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

Άγαμος: Ετήσιο εισόδημα (τεκμαρτό ή πραγματικό) έως 12.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 100.000 ευρώ
Έγγαμος χωρίς παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ
Έγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ
Έγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ
Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου με αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ





Πηγή: dikaiologitika

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου