Στραβοκλωτσιά τιτλου για την Λέβερπουλ


Το πιο τρελό γκολ στην ιστορία των ντέρμπι της πόλης έφαγε η Εβερτον, στην ύστατη φάση και με το 1-0 στη μάχη του Merseyside, οι Reds παρέμειναν στο -2 από την κορυφή.

Δεν ξέρουμε εάν έχει ξανασυμβεί στα... προϊστορικά χρόνια αυτής της τοπικής διαμάχης, αλλά στη σύγχρονη εποχή τα μάτια μας δεν έχουν ξαναδεί τέτοιο απίθανο γκολ, που να κρίνει μάλιστα και το ντέρμπι του Merseyside. Ακριβώς στο 96', στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, στην τελευταία γιόμα, σε μία στραβοκλωτσιά με νοητή κατάληξη το άουτ. Ο Πίκφορντ όμως άπλωσε τα χέρια του πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και επανέφερε την μπάλα εντός, για να πάρει το δώρο ο Οριγκί και ολομόναχος να χαρίσει το 1-0 στη Λίβερπουλ κόντρα στην πεισματάρα Εβερτον.

Ηταν μία πολύ... αντρική αναμέτρηση, με αρκετές σκληρές μονομαχίες και ακόμα πιο σημαντικές φάσεις και από τις δύο ομάδες, αλλά καμία δεν μπορούσε να βρει δίχτυα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και στα δύο ημίχρονα, αλλά τα Ζαχαρωτά σταδιακά και στις δύο περιπτώσεις ισορρόπησαν. Η πρώτη απειλή ήρθε με την σκαστή κεφαλιά του Μίνα (4'), με τον Μανέ (12') να αστοχεί από τέλεια θέση. Στο 22' όμως οι φιλοξενούμενοι έχασαν το άχαστο. Ο Αλισον έβγαλε το εξ επαφής ψαράκι του Αντρέ Γκόμες και στη συνέχεια ο Τζο Γκόμεζ το έσωσε στη γραμμή. Ο Πίκφορντ νίκησε με τα πόδια σε τετ α τετ τον Σακίρι (34'), ενώ στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε πιο σοβαρό και με λιγότερες φάσεις.

Προς το φινάλε ο Κλοπ έριξε μέσα Στάριτζ και Οριγκί και ο τελευταίος πήγε να κάνει τη ζημιά στο 87', σημαδεύοντας όμως από μισό μέτρο το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά ό,τι δεν έκανε εκεί, ο Βέλγος επιθετικός το πέτυχε στην απίθανη τελευταία φάση, οδηγώντας σε παραλήρημα τον προπονητή του, όλη την ομάδα και τους οπαδούς και τη Λίβερπουλ στο -2 από την κορυφή, εντός δηλαδή της διεκδίκησης του ονείρου. Οσο για τη φορμαρισμένη Εβερτον, παρέμεινε χωρίς νίκη στα μεταξύ τους από το 2010 (7 ήττες, 9 ισοπαλίες) και χωρίς διπλό εκεί μέσα από το 1999.

gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου