Έκρηξη σε φορτηγό – πλοίο κοντά στο Ζύγι - Έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν


Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε φορτηγό πλοίο που μεταφέρει υγραέριο με την ονομασία «Άθλος», και βρισκόταν ανοικτά της Λάρνακας, κοντά στη περιοχή Ζυγίου, στην Κύπρο. 

Το τάνκερ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την Κύπρο όταν κοντά στο Βασιλικό σημειώθηκε η έκρηξη και αμέσως μετά εκδηλώθηκε φωτιά. Μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive, βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Ρυμουλκά αλλά και σκάφη έσπευσαν κοντά στο τάνκερ για να βοηθήσουν τα μέλη του πληρώματος αλλά και να βοηθήσουν στην ανάκτηση του ελέγχου του σκάφους, ωστόσο ο Καπετάνιος αρνήθηκε να παραχωρήσει τον έλεγχο του. 

Στο πλοίο βρισκόταν 17μελες πλήρωμα ενώ δύο από αυτούς έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σύμφωνα με αυτόπτης μάρτυρες, οι δύο τραυματίες φέρουν εγκαύματα, ενώ έφτασαν με άλλα τρία μέλη του πληρώματος στην ακτή, με βάρκα ψαρά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας -ο οποίος επίσης μεταβαίνει στο σημείο- στη Cyprus Times, μέλη του πληρώματος υπέστησαν εγκαύματα. Φαίνεται να πρόκειται για δύο ναύτες.



Πηγή: newsitsigmalivecyprustimes

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου