Ο οδηγός ταξί που τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για «εξαίρετη πράξη»


«Όταν μπορείς να σώσεις έναν άνθρωπο, να το κάνεις. Μην μπεις στην διαδικασία να το σκεφτείς. Μέσα σου νιώθεις καλύτερα, νιώθεις ωραία και αυτό είναι πολύ σημαντικό.»

Το παραπάνω μήνυμα στέλνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο οδηγός ταξί και γραμματέας του συλλόγου ταξί Πύργου «Ο Ερμής», Νίκος Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, διότι τον περασμένο Σεπτέμβριο έσωσε από πνιγμό μία τουρίστρια με ειδικές ανάγκες, πέφτοντας στα νερά του λιμανιού του Κατακόλου.

Όπως λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Θεοδωρακόπουλος για την πράξη αυτοθυσίας του, «η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση είναι στα πρόσωπα των παιδιών μου, της γυναίκας μου, των γονιών μου και των ανθρώπων της οικογένειάς μου, αλλά ειδικά στο πρόσωπα των παιδιών, αφού έχω γίνει ο ήρωάς τους.»

Στην ερώτηση τι σκέφθηκε μόλις είδε την γυναίκα μέσα στην θάλασσα, η απάντηση ήλθε άμεσα: «Δεν προλαβαίνεις να σκεφθείς, λειτουργείς με το αίσθημα της ανθρώπινης αλληλεγγύης, δηλαδή να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπό σου, που κινδυνεύει η ζωή του. Το μόνο που σκέφτηκα πριν βουτήξω στην θάλασσα, ήταν να πετάξω όσα πράγματα είχα μέσα στα ρούχα μου».





Περισσότερα: newsbeast

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου