Ασταμάτητη η Λιβερπουλ


Η Σίτι ηττήθηκε ξανά και οι Reds με το 4-0 επί της Νιούκαστλ, έκαναν Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Πάσχα μαζί, κρατώντας πιο σφιχτά από ποτέ στην Premier League το προβάδισμα πρωταθλήματος.

Εκείνη θα έπρεπε να τα κάνει όλα τέλεια. Και φροντίζει να συμβαίνει αυτό. Θα έπρεπε όμως παράλληλα να χαλάει τα δικά της η Σίτι, κάτι που τελευταία παραδόξως, επίσης συμβαίνει. Οι Πολίτες γκελάρουν, αλλά η Λίβερπουλ δεν σταματάει πουθενά. Αφού λοιπόν καθάρισε εύκολα 4-0 τη Νιούκαστλ, άνοιξε το χριστουγεννιάτικο δώρο που της έκανε η Λέστερ με τη νίκη επί της ομάδας του Γκουαρδιόλα και έτσι οι Reds βρέθηκαν λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου στο +7 από την μεγάλη αντίπαλό τους, αλλά με την Τότεναμ πλέον 2η στο -6. Και κάπως έτσι το όνειρο του τίτλου φαντάζει πιο πραγματικό από ποτέ στα χρόνια της Premier League.

Με την κατοχή μπάλας για τους γηπεδούχους να φτάνει στο 74% το παιχνίδι ήταν μονοδιάστατο μπροστά από την περιοχή του Ντουμπράβκα. Ο Λόβρεν με βολίδα (11') φρόντισε να το καταστήσει διαδικαστικό από νωρίς και ο Σαλάχ που έπεσε μάλλον μόνος του (48'), ευστόχησε στο πέναλτι που δόθηκε, για να φτάσει τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα και μαζί την κορυφή των σκόρερ (σ.σ.: παρέα με Ομπαμεγιάνγκ, Κέιν). Το κοντινό πλασέ του Σακίρι (79') και η κεφαλιά του Φαμπίνιο από κόρνερ (84') ολοκλήρωσαν το καρέ.

Η Λίβερπουλ λοιπόν βιώνει το κορυφαίο ξεκίνημα της ιστορίας της, μιας και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τόσους βαθμούς στην 19η αγωνιστική, ενώ διεύρυνε το από πέρσι αήττητό της στις 20 αγωνιστικές, με το απόλυτο ρεκόρ συλλόγου να είναι οι 23 από το 1990. Οπότε, μέχρι να την ξυπνήσει κάποιος και εάν καταφέρει βέβαια να το κάνει, η αρμάδα του Γίργκεν Κλοπ και οι απανταχού Reds ζουν το απόλυτο όνειρο. Οσο για την Boxing Day, είναι αήττητοι εντός από το 1986-'87, ενώ εντός με τη Νιούκαστλ επίσης δεν χάνουν από το 1994...

* Η προηγούμενη φορά που η Λίβερπουλ ήταν 1η στο +6, ήταν στις 2 Νοεμβρίου του 2002!

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (82' Κλάιν), Αλεξάντερ-Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ (62' Φαμπίνιο), Χέντερσον, Σακίρι, Φιρμίνο (69' Στάριτζ), Σαλάχ, Μανέ

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντουμπράβκα, Γιέντλιν, Λασέλ, Ντάμετ, Φερνάντες, Ρίτσι (81' Μέρφι), Χέιντεν, Ντιαμέ, Κένεντι (73' Λόνγκσταφ), Μούτο, Χοσέλου.

gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου