Έκανε το σπίτι του στη Ρόδο ζωολογικό κήπο - Είχε 400 παπαγάλους, 12 φίδια, 5 κροκόδειλους


Για κατοχή ειδών άγριας πανίδας χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια συνελήφθη ένας 63χρονος Ροδίτης, ο οποίος θα οδηγηθεί σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Σοκ προκαλεί μάλιστα ο αριθμός των ζώων που βρήκαν μέσα στο σπίτι του το μικτό κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από υπαλλήλους του Τελωνείου, της ΔΟΥ Ρόδου και της Διεύθυνσης Δασών.

Εκεί λοιπον βρήκαν περίπου 400 παπαγάλους, 11 παπαγαλάκια και 12 φίδια (πύθωνες και βόες), ενώ στο παρελθόν είχε και 5 κροκόδειλους.

Μάλιστα στην αγροικία που έμενε βρέθηκαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι εκτροφείου, ενώ ο 63χρονος φέρεται να μην διέθετε τις απαιτούμενες άδειες και πιστοποιητικά για την εκτροφή των ζώων.

Οσο για τους πέντε κροκόδειλους, αυτοί έφτασαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου στις  26 Ιουλίου 2017 από το Αμστερνταμ,

Τότε ο 63χρονος είχε γνωστοποιήσει στους τελωνειακούς ότι δεν απαιτείτο πιστοποιητικό για την μεταφορά των ερπετών και ζήτησε να μεταφερθούν άμεσα διότι κινδύνευε η ζωή τους.

Τα ζώα του παραδόθηκαν μέχρι να ελεγχθεί αν πράγματι απαιτείτο πιστοποιητικό για την μεταφορά τους και κατασχέθηκαν την επόμενη ημέρα στην προαναφερόμενη αγροικία.

Οι κροκόδειλοι ήταν σε τρεις δεξαμενές με νερό.
Πηγή: dimokratiki.gr, iefimerida
About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου