Πάνω από 370 συλλήψεις κι 130 τραυματίες στο Παρίσι - Εξετάζεται η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»


«Τις πληγές του μετράει» το Παρίσι μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια που έλαβαν στη γαλλική πρωτεύουσα στο πλαίσιο των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων» ενάντια στο ακριβό κόστος διαβίωσης.

Πολλοί κάνουν λόγο για  τα χειρότερα επεισόδια στο Παρίσι την τελευταία δεκαετία. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 14 αστυνομικοί, ενώ 378 άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. Συμπλοκές των διαδηλωτών με αστυνομικούς, οδοφράγματα, φωτιές σε σπίτια, καταστήματα, εστιατόρια, τράπεζες, αυτοκίνητα που παραδόθηκαν στις φλόγες στους πιο «ακριβούς» δρόμους της πόλης, την ίδια ώρα που γινόταν εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία.

Από το Μπουένος Αιρες, όπου βρισκόταν για τη σύνοδο κορυφής της G20, ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι δεν θα δεχθεί ποτέ τη βία, που δεν έχει καμία σχέση με την έκφραση ενός θεμιτού θυμού, για την αύξηση της τιμής των καυσίμων και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης.  

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται να επιστρέψει σήμερα το πρωί στη Γαλλία και έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο, μετά τα βίαια επεισόδια. Στη συνεδρίαση θα μετέχουν ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ και οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί η απάντηση στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», που μοιάζει να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και προκαλεί πολιτική κρίση.





Περισσότερα: tvxs

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου