Αυτό είναι το καλύτερο video game όλων των εποχών


Οι κορυφαίοι gamers ανά τον κόσμο κλήθηκαν να ψηφίσουν τα καλύτερα video games όλων των εποχών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Αναλυτικά η λίστα των νικητών. Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80, όταν Atari, Nintendo και Sega συστήθηκαν σε ένα ευρύτερο κοινό, η βιομηχανία των video games δημιούργησε τη δική της κουλτούρα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η βιομηχανία των video games αντιστοιχεί σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια και πρόκειται για έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο που προσελκύει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών.

Η λίστα με τα καλύτερα video games όλων των εποχών, σαφώς και δεν μπορεί να είναι απολύτως αντικειμενική, καθώς τα κριτήρια επιλογής διαφέρουν για κάθε gamer. Άλλες λίστες δίνουν προτεραιότητα στο πόσο άντεξε ένα παιχνίδι στον χρόνο, άλλες βασίζονται στις πωλήσεις και άλλες στην επίδραση που είχε σε άλλα παιχνίδια και στη βιομηχανία γενικότερα.

Πρώτο στο ranker.com με διαφορά βγήκε το «The Legend of Zelda: Ocarina of Time» (1998), το οποίο κλείνει μάλιστα σήμερα τα 20 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε.

Περισσότερα: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου