Οι γυναίκες θέλουν το iPhone XS, οι άνδρες το Galaxy S10


Οι αγοραστές smartphone συσκευών θα είναι μοιρασμένοι μεταξύ των δυο κορυφαίων smartphone brands την ερχόμενη περίοδο των διακοπών και μερικοί από αυτούς θα περιμένουν λίγο περισσότερο πριν την αγορά της επόμενης συσκευής τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Swagbucks. Σύμφωνα με αυτήν, οι γυναίκες προτιμούν το iPhone XS. Από την άλλη πλευρά οι άνδρες φαίνονται περισσότερο από ποτέ προετοιμασμένοι να περιμένουν για το πολυαναμενόμενο Galaxy S10.

Η έρευνα επίσης συμφωνεί τις πρόσφατες εκτιμήσεις ότι οι πωλήσεις των smartphones και η διάθεση συσκευών κυμαίνεται πτωτικά το τρίτο τρίμηνο του 2018. Σύμφωνα με την IDC, οι αριθμοί της διάθεσης συσκευών σημείωσαν μια συνολική πτώση του 6% χρόνο με το χρόνο. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα αρνητικό στη Κίνα, με την χώρα αυτή να βλέπει πτώση για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο. Και η διάθεση συσκευών της Samsung σημειώνει πτώση κατά 13.4%, παρά τις γενικές τάσεις ανόδου της εταιρείας και τις σχετικά καλές πωλήσεις των flagship smartphones. Οι περισσότερες απώλειες τόσο της Samsung όσο και των λοιπών εταιρειών, είναι το αποτέλεσμα της στροφής του καταναλωτή σε πιο οικονομικές προτάσεις, ή σε προτάσεις με υψηλότερο  cost-to-value ratio.

Επιπλέον κάτι που υπογραμμίζει η έρευνα, είναι ότι οι πωλήσεις των flagship smartphones της Samsung που βρίσκονται στην αγορά γίνονται με αργό ρυθμό. Αντίθετα, μεγαλύτερη είναι η προσμονή του κόσμου για το bezel-free next-generation Samsung Galaxy S10.



About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου