Ο Alpha είναι μόνο η αρχή για τον Βαρδινογιάννη


Εκ πρώτης όψεως, η εξαγορά του 50,1% του Alpha από θυγατρική της Motor Oil είναι μια ακόμα εξέλιξη στην αγορά της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, η οποία βιώνει δραματικές αλλαγές μετά τον διαγωνισμό του ΕΣΡ, το κλείσιμο του Mega και το αίτημα της Alter Ego (του Βαγγέλη Μαρινάκη) για παραχώρηση τηλεοπτικής άδειας. 

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, που ήδη έχει το Star, αποκτά και τον έλεγχο του καναλιού -και των ραδιοσταθμών- του Δημήτρη Κοντομηνά καταβάλλοντας 33 εκατ. ευρώ. Σε μια δεύτερη ανάγνωση, το ντιλ συνιστά τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως ενός πολύ ισχυρού συγκροτήματος στον χώρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, συμφερόντων πλέον Βαρδή Βαρδινογιάννη, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για το τοπίο των media. Ο όμιλος Βαρδινογιάννη είχε από παλιά θέση στα ΜΜΕ (με το Mega, το Star από το 1994 και με απόπειρες σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοσταθμούς) όμως τώρα δημιουργείται κάτι πραγματικά πολύ μεγάλο, ιδίως για τα δεδομένα της συρρικνωμένης επί μια δεκαετία ελληνικής αγοράς. 

Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς ενώνουν τις δυνάμεις τους –ή, αν προτιμάτε, ο πρώτος αγοράζει τις δυνάμεις του δεύτερου– δημιουργώντας ένας «σμήνος» ΜΜΕ, που αριθμεί σε πρώτη φάση δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, δύο ραδιοσταθμούς –σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη– και ιστοτόπους, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς και ενίσχυση με θεματικά κανάλια. 





Περισσότερα: protagon

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου