Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι - Ξεκινούν οι γεωτρήσεις στη Μεσόγειο


Την 95η επέτειο της ίδρυσης του τουρκικού κράτους επέλεξε η Άγκυρα για να κάνει το ουσιαστικό της βήμα στα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα Δευτέρα 29 Οκτωβρίου ξεκινά το ταξίδι του το γεωτρύπανο της Τουρκίας Πορθητής για την πρώτη του γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Χουριέτ, στο πρώτο αυτό ταξίδι ανοιχτά της Αττάλειας, συμμετάσχει και ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Όπως αναφέρεται, η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί ανοιχτά της Αττάλειας και δυτικά της Κύπρου στην ΑΟΖ της Τουρκίας. Τον Πορθητή θα συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά πλοία. 

Την ίδια ώρα η Τουρκία προχώρησε στη δέσμευση της περιοχής γύρω από την αιγιαλίτιδα ζώνη του Καστελόριζου με την έκδοση σχετικής NAVTEX. Πρόκειται βεβαίως για μία παράνομη ενέργεια. Σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX το Πολεμικό Ναυτικό της γειτονικής χώρας στις 31 Οκτωβρίου, την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή, και από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 θα πραγματοποιήσει ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε περιοχές εκτός των χωρικών υδάτων ξένων χωρών.



Περισσότερα: enikos

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου