Πνίγηκαν προσπαθώντας να περάσουν από τον Έβρο - Αγνοούνται ακόμα δύο πρόσφυγες


Η τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου, αλλά έγινε γνωστή πριν από λίγες ώρες, διότι στις έρευνες πήραν μέρος κυρίως τουρκικά συνεργεία διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 11 άνθρωποι προσπάθησαν να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο για να φτάσουν στην Ελλάδα, με αφετηρία το σημείο Ενέζ στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Εξαιτίας όμως της βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν στην πριοχή, η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να βρεθούν μέσα στα παγωμένα νερά του ποταμού. Πέντε από αυτούς δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν.

Δραματικές σκηνές στον Έβρο

Τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να κολυμπήσουν πίσω στις τουρκικές ακτές και να ειδοποιήσουν τις αρχές. Νωρίτερα την ίδια ημέρα μια γυναίκα της οποίας ο άνδρας επέβαινε στη βάρκα, ενημέρωσε τις αρχές πως είχε χάσει την επικοινωνία με το σύζυγο της.

Η γυναίκα απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για βοήθεια. Ο σύζυγός της είναι αγνοούμενος, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η ίδια λιώνει από αγωνία.

Οι άνδρες που επιχείρησαν στο σημείο κατάφεραν να εντοπίσουν και να διασώσουν 4 άτομα. Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν επίσης στην περιοχή 5 σορούς, ενώ ακόμη δύο πρόσφυγες αγνοούνται, ένας εκ των οποίων ο σύζυγος της γυναίκας που είχε προηγουμένως ενημερώσει τις αρχές.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, πάνω από 3 εκατομμύρια Σύριοι και περισσότεροι από 300.000 Ιρακινοί έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, ενώ ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που μπήκαν στην Ελλάδα από τον Έβρο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, αυξήθηκε κατά 522%.Πηγή: e-evrosnewsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου