Νέες θλιβερές πρωτιές για την χώρα σε κατανάλωση & επενδύσεις


Παρά την επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα στο 2018, ο ρυθμός είναι πολύ χαμηλότερος συγκριτικά με αυτό των υπόλοιπων χωρών-μελών.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να… απομακρύνεται από την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Παρά την επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα στο 2018, ο ρυθμός είναι πολύ χαμηλότερος συγκριτικά με αυτό των υπόλοιπων χωρών-μελών με αποτέλεσμα η απόσταση στο κατά κεφαλή ΑΕΠ να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Το 2018, έχουμε μόνο μια καλή επίδοση να επιδείξουμε: αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή που θα ανατρέψει το σκηνικό μέχρι το τέλος του χρόνου, η Ελλάδα θα εμφανίσει στο τέλος του χρόνου έναν από τους ταχύτερους αν όχι τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης των εξαγωγών στην Ευρωζώνη. Μέχρι εκεί όμως: στη χώρα που ως γνωστό εμφανίζει την υψηλότερη ανεργία της Ευρωζώνης (παρά τη μείωση) όλοι οι ρυθμοί είναι υποτονικοί: και αυτός της κατανάλωσης και αυτός των επενδύσεων Το 2018 κλείνει για την Ελλάδα με μια από τις χειρότερες αν όχι τη χειρότερη) επίδοση στην Ευρωζώνη. Τι μας μένει; Οι προβλέψεις (και η ευχή) ότι το 2019 θα είναι καλύτερο.
Περισσότερα: thetoc

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου