Ο γύρος γίνεται το πρώτο ελληνικό παραδοσιακό προϊόν με τη… βούλα

  
Κατοχυρώνονται νομικά στην ΕΕ τα Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων. Με τη βούλα της ΕΕ, ο γύρος γίνεται το πρώτο ελληνικό Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν. 

Όπως ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση «για τη διαδικασία αναγνώρισης των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ)». Έτσι θα πιστοποιηθεί και ο ελληνικός γύρος ως ΕΠΙΠ.

«Θεωρούμε ότι θα υπάρχει νομοθετική κατοχύρωση του ελληνικού γύρου που θα είναι το πρώτο προϊόν ΕΠΙΠ της Ελλάδος στην Ε.Ε. Έτσι, θα πιστοποιηθεί η διαδικασία της παρασκευής, και η συνταγή του», είπε ο κ. Αραχωβίτης αναφέροντας ότι «ο τομέας του κρέατος αλλά και ευρύτερα των τροφίμων είναι από τους πιο δυναμικούς της οικονομίας».






Περισσότερα: news
Share on Google Plus

About Doriforos News

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου