Πρωινό, το χειρότερο γεύμα της ημέρας;


Φουρτούνα στο μπολ στου πρωινού! Ενώ η επιστημονική λογοτεχνία μας πήρε τα μυαλά, εδώ και 15 χρόνια, για την απόλυτη ανάγκη να τρώμε πρωινό, όλο και περισσότερες μελέτες υποστηρίζουν ότι τίποτα καλό δεν παίρνουμε από το πρωινό τραπέζι.

Δύο έγκυρες αμερικανικές μελέτες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, ξαναθέτουν τον προβληματισμό για το πρώτο γεύμα της ημέρας. Είχαν προηγηθεί εντατικές μελέτες του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα το 2013, οι οποίες αμφισβητούσαν την κυρίαρχη άποψη ότι το πρωινό εμποδίζει τη λήψη κιλών. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι πολλοί παράγοντες δεν είχαν ληφθεί υπόψιν πριν την διατύπωση της κυρίαρχης άποψης, παράγοντες όπως η σωματική άσκηση και το κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον του ατόμου.

Το πρωινό είναι ένα γεύμα που εξελίχθηκε με τα χρόνια. Στις αρχές του 20ού αιώνα συνίστατο σε ένα απλό καφέ με γάλα. Αρχισε σιγά σιγά να συνοδεύεται από βουτυρωμένο ψωμί και μετά το 1950 άρχισε να εμπλουτίζεται με κορν φλέικς παντός είδους.

«Δεν είμαστε εχθρικοί στο να παίρνει κάποιος πρωινό αλλά είναι λάθος να θεωρείται υποχρεωτικό και λάθος να θεωρείται ότι δεν παίρνεις κιλά» σχολιάζει ο καθηγητής Bernard Guy-Grand.
Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου