Σύννεφα πολέμου: Συνετρίβη Ρωσικό αεροσκάφος - "Πυρά" Πούτιν προς Ισραήλ


Ο υπουργός Άμυνας Σόιγκου συνομίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Λίμπερμαν. Το Κρεμλίνο εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό. Προειδοποιεί για αντίμετρα. Η Γαλλία αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη.

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι ευθύνεται για την κατάρριψη ενός αναγνωριστικού της αεροπλάνου στη Μεσόγειο εξαιτίας των «εχθρικών» πληγμάτων στη Συρία, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος Il-20 καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά της Συρίας, σε ένα περιστατικό φίλιων πυρών.

Το Il-20 «καταρρίφθηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα S-200» του συριακού στρατού τη Δευτέρα γύρω στις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα 15 μέλη του πληρώματος που επέβαιναν σε αυτό, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Όμως η Μόσχα επεσήμανε ότι θεωρεί υπεύθυνο το Ισραήλ καθώς την ώρα του συμβάντος ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυαν επίθεση εναντίον συριακών στόχων στη Λαττάκεια και ενημέρωσαν σχετικά τον ρωσικό στρατό μόλις ένα λεπτό νωρίτερα, γεγονός που «δεν επέτρεψε στο ρωσικό Il-20 να πετάξει σε ασφαλή περιοχή», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ίγκορ Κονασένκοφ.




Περισσότερα: news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου