Έτσι θα ρίξετε την πίεσή σας χωρίς φάρμακα


Μελέτη που έγινε από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας βρήκε πως το 19% των νέων ανθρώπων που συμμετείχαν παρουσίαζε σημαντικά αυξημένη αρτηριακή πίεση, ενώ δεν γνώριζαν καν πως υπήρχε αυτό το πρόβλημα υγείας. Και αυτό είναι ήδη πολύ σοβαρό: Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι βασικός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά επεισόδια και εγκεφαλικά. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν φυσικοί –και πρακτικά εφαρμόσιμοι- τρόποι να μειώσετε την πίεσή σας. 

Σφίξτε τη μπάλα
Πρόσφατα, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία ανακοίνωσε ένα απλό και πρακτικό τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ρίξετε έως και κατά 10% την πίεσή σας. Πάρτε ένα μαλακό μπαλάκι και σφίξτε το. Κάνετε αυτή την άσκηση για 2 λεπτά κάθε φορά και για έως και 15 λεπτά, τρεις μέρες την εβδομάδα για 8-12 εβδομάδες και θα δείτε αποτέλεσμα. Οι ειδικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν το λόγο που συμβαίνει αυτό, θεωρούν όμως πως η επαναλαμβανόμενη κίνηση μπορεί να βελτιώνει την ελαστικότητα των αρτηριών. 

Πιείτε παντζάρι 
Ξεχάστε το μήλο! Ένα ποτήρι χυμός παντζαριού τη μέρα θα μπορούσε να κρατήσει μακριά σας τον καρδιολόγο! Μελέτη του 2013 έδειξε πως 200 ml χυμό παντζάρι μπορούν να μειώσουν τη συστολική πίεση ενός ανθρώπου κατά 10,5 βαθμούς μέα σε 24 ώρες – ελάχιστα λιγότερο απ’ ότι ένα φάρμακο για την πίεση! Το παντζάρι περιέχει πολλά νιτρικά τα οποία το σώμα μετατρέπει σε νιτρικό οξύ το οποίο με τη σειρά του βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Φάτε μια χούφτα σταφίδες
Το ιδανικό σνακ για το γραφείο ή για μετά τη γυμναστική είναι ιδανικό και για την καρδιά σας! Οι σταφίδες είναι πολύ πλούσιες σε κάλιο το οποίο αντισταθμίζει και συμβάλει στην αποβολή του νατρίου από το σώμα, με αποτέλεσμα να χαλαρώνουν τα τοιχώματα των αρτηριών. Επειδή όμως οι σταφίδες περιέχουν πολλά σάκχαρα, περιορίστε την κατανάλωσή τους σε μια μικρή χούφτα τη μέρα.


Πηγή: capital 

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου