Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 80-69


Ο Ολυμπιακός για 34' είχε στριμώξει την πιο γεμάτη, Ρεάλ (64-66), αλλά τον λύγισε η κούραση και ηττήθηκε με 80-69. Πολύ καλός ο Άξελ Τουπάν με 17 πόντους. 

Όσο διάστημα ο Ολυμπιακός ήταν ξεκούραστος κι είχε τον Σπανούλη στο παρκέ, έδειξε σε καταπληκτική κατάσταση για την εποχή. Όταν ο αρχηγός αποσύρθηκε να ξεκουραστεί (δεν έπαιξε δεύτερο ημίχρονο), όταν τραυματίστηκε ελαφρώς ο ΛεΝτέι (δεν έπαιξε τελευταία περίοδο) κι όταν εμφανίστηκε η κούραση (τελευταίο δεκάλεπτο), η Ρέαλ έτρεξε ένα 16-0 και επικράτησε με 80-69.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ με δεύτερο παιχνίδι σε λίγες ώρες, έκανε πιο συχνές αλλαγές στο παρκέ, ωστόσο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 10-17 (8') παίζοντας αρκετά καλή άμυνα. Οι Μαδριλένοι είχαν πολλές περισσότερες λύσεις κι έτσι κατάφεραν να μειώσουν σε 31-35 (15'). Οι Πειραιώτες με συνεχόμενα pick n roll του Σπανούλη με τον ΛεΝτέι βρήκαν λύσεις στην επίθεση κι έτσι ξαναπήγαν στο +8 (35-43 (20').

Η απόφαση του Αμερικανοισραηλινού προπονητή να ξεκουράσει τον Βασίλη Σπανούλη ώστε να τον ξεκουράσει, επηρέασε τον τρόπο λειτουργίας της επίθεσης της άμυνας. Η Ρεάλ με τους Ρέγες και Κοζέρ να ευστοχούν προσπέρασε με 52-47 (26').

Η κούραση από τη λειψανδρία και την αναμέτρηση κόντρα στη Μάλαγα 24 ώρες νωρίτερα υπήρξε ένα ακόμη μειονέκτημα για τους Πειραιώτες στο παιχνίδι (59-51, 28'). Ο Άξελ Τουπάν με συνεχόμενα καλάθια ισοφάρισε σε 62-62. Το ματς μέχρι τη λήξη του εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τους Μαδριλένους να έχουν έμπειρους παίκτες στο παρκέ (Ρέγες, Κοζέρ, Κάρολ) και να παίρνουν τη νίκη στο τέλος.

gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου