Ανείπωτος θρήνος στην Ινδονησία - 384 νεκροί από τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι


Με αστραπιαίους ρυθμούς "ανεβαίνει" ο αριθμός των νεκρών που εντοπίζονται στην Ινδονησία, μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την χώρα. αφού μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 384 άνθρωποι, καθώς πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους παρασυρόμενοι από τα τεράστια κύματα την ώρα που έπαιζαν στην παραλία.

Προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 48 επιβεβαιωμένους θανάτους και εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενους.

Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν στην Παλού, πόλη με περίπου 350.000 κατοίκους στην δυτική ακτή της νήσου Σουλαουέζι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας διαχείρισης των καταστροφών Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Τζακάρτα.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για «προσωπικό, εθελοντές και ειδικό εξοπλισμό».

Σήμερα το πρωί ισχυροί μετασεισμοί συνέχιζαν να συγκλονίζουν την παραλιακή αυτή πόλη, μετά τα τεράστια κύματα ύψους έως και έξι μέτρων που σάρωσαν χθες τον τουριστικό αυτόν προορισμό έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 7,5 βαθμών στη στεριά.

«Όταν υπήρξε χθες η απειλή για τσουνάμι, οι άνθρωποι συνέχιζαν τις δραστηριότητές τους στην παραλία και δεν έτρεξαν αμέσως και στη συνέχεια έγιναν θύματα», σημείωσε επίσης ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας BNPB.

«Πολλά πτώματα βρέθηκαν κατά μήκος της ακτής εξαιτίας του τσουνάμι», δήλωσε εξάλλου ο ίδιος, ο οποίος επισήμανε ότι όταν ήρθαν τα τεράστια κύματα εκατοντάδες άνθρωποι μετείχαν στις προετοιμασίες ενός φεστιβάλ που διοργανωνόταν στην παραλία της πόλης και προγραμματιζόταν να αρχίσει χθες το βράδυ για τον εορτασμό επετείου της Παλού.






Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου