Κατολίσθηση στο Ναυάγιο Ζακύνθου - 3 τραυματίες


Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 11 το πρωί στη Ζάκυνθο, και συγκεκριμένα στην περίφημη για την ομορφιά της παραλία του Ναυαγίου, όταν αποκολλήθηκαν βράχια και έπεσαν στην ακτή.

Από την κατολίσθηση δημιουργήθηκε μεγάλο κύμα, δίνη, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσουν ακόμη και βάρκες. Σύμφωνα με το Λιμενικό, τρεις βάρκες τούμπαραν. 

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή ιδιοκτήτη σκάφους που βρισκόταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι: «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες». Στην παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρεις τουρίστες έχουν τραυματιστεί ελαφρά και έχουν μεταφερθεί στο τοπικό νοσοκομείο. Ήδη η παραλία έχει εκκενωθεί πλήρως και φυλάσσεται από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ενώ όλα τα σκάφη έχουν διακόψει τις εκδρομές και έχουν αποχωρήσει από την περιοχή.



Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου