Κορυφή η Τσελσι


Αν και ίδρωσε να ανοίξει το σκορ και δέχθηκε άμεσα ισοφάριση, η Τσέλσι πέρασε από το St. James' Park κόντρα στην Νιούκαστλ (1-2) και έπιασε Λίβερπουλ και Γουότφορντ.

Μια νίκη από αυτές που λες ότι χρειάστηκε να δουλέψει πολύ για να τις κατακτήσει πήρε η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι που έφτασε την κατοχή πάνω από το 80% κόντρα στην ultra αμυντική Νιούκαστλ και με το 1-2 έκανε το 3x3 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Σκόραρε από τη βούλα ο Αζάρ και έγινε ο τρίτος σκόρερ των Μπλε στην Premier League [70], με έναν βαθμό σε τρία ματς έμεινε η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ.

Με τρεις στόπερ και αμυντικογενές κέντρο, δεν ήταν κάποιο μαγικό να μαντέψει κανείς πως θα πάει το ματς. Εξαιρετικά οργανωμένη πίσω η Νιούκαστλ δεν άφηνε σπιθαμή ακάλυπτη ενώ η Τσέλσι κυκλοφορούσε εξαιρετικά, ειδικά από αριστερά με Αλόνσο, Αζάρ, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο. Ο Βέλγος ήταν η μεγαλύτερη πηγή κινδύνου και στο 24' ένα δικό του σουτ-άουτ ήταν η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς. Στο 34' φάνηκε η Νιούκαστλ με την κεφαλιά του Ροντόν και στο δίλεπτο 35'-36' ο Πέδρο με δύο πλασέ με το αριστερό δεν βρήκε στόχο και είδε τον Ντουμπράβκα να τον νικά. Απόλυτα φυσιολογικά, το πρώτο μέρος έφυγε χωρίς γκολ.

Το ξεκίνημα της επανάληψης δεν είχε κάτι το διαφορετικό. Πόλυ πίσω παρέμεινε η Νιούκαστλ και η Τσέλσι προσπαθούσε με αυτοματισμούς να φτιάξει χώρο και ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσε. Ο Σάρι έριξε μέσα Ζιρού και Γουίλιαν αλλά την πρώτη φάση τη βρήκε στο 72' από έναν αμυντικό καθώς το τρομερό μακρινό σουτ του Ρούντιγκερ πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η λύση όταν σε μονομαχία του Σαρ με τον Αλόνσο δόθηκε πέναλτι και ο Αζάρ από τη βούλα έκανε το 0-1. Αυτό δεν έμεινε για πολύ καθώς στο 83' ο Γέντλιν [ίσως με φάουλ] πήρε την μπάλα από τον Ζιρού και έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Χοσελού τιμώρησε τον Νταβίντ Λουίζ που κοιμήθηκε και με κεφαλιά έκανε το 1-1. Για καλή τύχη της Τσέλσι, ο Αλόνσο έκανε το ωραίο διαγώνιο σουτ με το δεξί στο 87' και ο Γέντλιν έβαλε το πόδι του για να πετύχει αυτογκόλ και να γράψει το τελικό 1-2.

gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου