Ραγδαίες αλλαγές στην Παιδεία - Έτσι θα εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές


Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο εξεταστικό σύστημα ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί τη Δευτέρα, ωστόσο φαίνεται ότι μένει πίσω λόγω ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Το σχέδιο του νυν υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου είναι έτοιμο και τα βασικά σημεία του σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής είναι τα εξής:


Ο βαθμός στο Απολυτήριο και οι ενδοσχολικές εξετάσεις

Προσπάθεια ενίσχυσης του κύρους του απολυτηρίου του σχολείου. Κανένας υπουργός δεν κατόρθωσε να κάνει το απολυτήριο Λυκείου πραγματικά «ισχυρό». Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του νυν υπουργού Παιδείας οι εξετάσεις για το απολυτήριο στα λύκεια της χώρας δεν θα έχουν οργανωτικά καμία σχέση με τις Πανελλαδικές που θα ακολουθούν, όπως και σήμερα, τη διεξαγωγή τους.

Ωστόσο ο τελικός βαθμός του απολυτηρίου που θα δίνουν στον κάθε μαθητή θα μετράει κατά ένα μικρό ποσοστό (όχι παραπάνω από 15-20%) για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Για το νέο ενισχυμένο απολυτήριο που σχεδιάζεται θα δίνονται ενδοσχολικού τύπου εξετάσεις σε τέσσερα βασικά μαθήματα, οι οποίες θα διοργανώνονται σε επίπεδο Περιφέρειας της χώρας.




Περισσότερα: dikaiologitika

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου