Φωτιά Αττική: Παραιτήθηκαν Νίκος Τόσκας και Γιάννης Καπάκης


Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης. Ο κ. Καπάκης επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας, 06.08.2018, τον κ. Σκουρλέτη, στον οποίο και υπέβαλε την παραίτησή του.

Σε μια λιτή ανακοίνωση αναφέρεται στην οποία αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Καπάκη, ανακοινώνεται ότι νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ιωάννης Ταφύλλης.

Η εξέλιξη θεωρείτο θέμα ωρών μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Αλλά και την αντικατάσταση των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Εδώ να σημειωθεί πως στην συνέντευξη Τύπου – παρωδία της 26ης Ιουλίου του 2018, οι συμμετέχοντες στο «πάνελ», δήλωναν υπερήφανοι για τις αντιδράσεις της κρατικής μηχανής στις φονικές πυρκαγιές και ουσιαστικά έλεγαν πως όλα ήταν… καλώς καμωμένα.

Μόλις 10 ημέρες αργότερα, οι παραιτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη και η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ακέραια ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις συγκεκριμένες καθαιρέσεις.

Εδώ, επίσης θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως σε εκείνη την συνέντευξη Τύπου, ο Γιάννης Καπάκης δεν είχε δώσει καν το παρών. Κάτι που άμεσα μεταφράστηκε ως «μήνυμα» γι’ αυτό που τελικά έγινε σήμερα. Δηλαδή την παραίτησή του.




Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου