Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με τον ανεμιστήρα ανοιχτό, σύμφωνα με τους ειδικούς


Είμαστε σίγουροι ότι σχεδόν όλοι έχουμε αφήσει κάποια στιγμή ανοιχτό τον ανεμιστήρα ενώ κοιμόμαστε, αλλά γιατί αυτή η τόσο αθώα φαινομενικά συνήθεια είναι επικίνδυνη για την υγεία μας;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να κοιμάσαι με τον ανεμιστήρα ανοιχτό, όσο ζέστη κι αν κάνει, όσο κι αν δεν αντέχεις τον καύσωνα, καθώς παρόλο που μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε αυτή η μικρή κίνηση επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την υγεία μας.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψαν ότι όσοι άφηναν τον ανεμιστήρα ανοιχτό όλο το βράδυ, ήταν περισσότερο πιθανό να αφυδατωθούν.

Κι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει κυρίως όταν το θερμόμετρο ξεπερνάει τους 35 βαθμούς Κελσίου, καθώς ο αέρας από τον ανεμιστήρα δεν εξατμίζει τον ιδρώτα από το σώμα, αλλά αντίθετα το κάνει να ιδρώνει ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα στη συνέχεια την υπερβολική απώλεια υγρών.

Παράλληλα, όταν αφήνουμε τον ανεμιστήρα ανοιχτό όλο το βράδυ, η σκόνη από το δωμάτιο μπορεί να καταλήξει στη μύτη, την ώρα που κοιμόμαστε, με αποτέλεσμα να προκληθούν αλλεργικές αντιδράσεις. Όσοι υποφέρουν από αλλεργίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Περισσότερα: pop.gr
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου