Φωτιά Αττική: Γυναίκα παραλίγο να βάλει τέλος στην ζωή της - Ανατριχιαστική μαρτυρία


Δευτέρα 23 Ιουλίου: Η μαύρη ημέρα που βύθισε στο πένθος το πανελλήνιο. Δεκάδες άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο στις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. Το Μάτι αποτέλεσε παγίδα θανάτου για 91 άτομα, τα οποία εγκλωβίστηκαν στις φλόγες.

Σήμερα, οι άνθρωποι που επέζησαν της φονικής καταστροφής δίνουν το δικό τους αγώνα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας που έχασαν τους δικούς τους, όταν η πυρκαγιά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της.

Ανατριχιαστική μαρτυρία
«Πριν από δύο ημέρες ήμουν στο Μάτι» είπε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» στέλεχος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ραφήνας. «Έπεσα πάνω σε μία γυναίκα που πήγαινε στη θάλασσα για να αυτοκτονήσει, επειδή είχε χάσει όλους τους οικείους της. Προσπάθησα να τη μεταπείσω. Μου φώναξε να μην την πλησιάσω γιατί είχε πολλές μέρες να πλυθεί και ήταν βρόμικη. Μου φώναζε να την αφήσω ήσυχη. Δεν ήθελε βοήθεια για το παραμικρό, ήθελε να βρει την ειρήνη της. Δεν ήξερα τι να κάνω. Έπειτα ήρθε μία άλλη γυναίκα που είχε χάσει το γιος της και κατάφερε να τη μεταπείσει με έναν τρόπο που δεν είχαν εγώ…».

Όπως εξήγησαν και σε κυβερνητικούς παράγοντες οι άνθρωποι της πληγείσας περιοχής οι εκπρόσωποι των κυρίως μεσαίων στρωμάτων που ζούσαν στο Μάτι και στον Βουτζά δεν έχουν μάθει να ζητούν και να παίρνουν βοήθεια για να στέκονται όρθιοι. Για πολλούς αυτή η διαδικασία είναι εξίσου τρομακτική με την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων.



Πηγή: newsbomb

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου