Γένοβα: Στους 41 οι νεκροί - Τριμελής οικογένεια τα νέα θύματα - Ξεκίνησαν οι κηδείες με αντιδράσεις


Στους 41 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι την περασμένη Τετάρτη στη Γένοβα, καθώς τα σωστικά συνέργεια, που συνεχίζουν τις έρευνες, εντόπισαν στα συντρίμμια τρεις από τους αγνοούμενους.

Σύμφωνα με την ιταλική La Reppublica, πρόκειται για την τριμελή οικογένεια Τσετσάλα. Ο πατέρας Κρίστιαν, η μητέρα Ντόνα και η 9χρονη Κρίσταλ εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους, το οποίο βρέθηκε διαλυμένο κάτω από ένα μεγάλο κομμάτι ενός εκ των πυλώνων της γέφυρας που κατέρρευσε.

Μετά τον εντοπισμό της άτυχης οικογένειας, ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται πλέον σε δύο.

Στο μεταξύ, για σήμερα είναι προγραμματισμένες οι κηδείες των περισσότερων θυμάτων της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Ωστόσο οι οικογένειες των 17 θυμάτων έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα παραστούν στην τελετή επιλέγοντας ιδιωτικές τελετές έναντι της δημόσιας κηδείας που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο της Γένοβας.

«Το κράτος είναι αυτό που προκάλεσε την τραγωδία: η παρέλαση των πολιτικών μου προκαλεί ντροπή» δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα ενός εκ των τέσσαρων νέων από τη Νάπολι που έχασαν τη ζωή τους ενώ πήγαιναν για διακοπές.

«Δεν θα αφήσω το παιδί μου να γίνει ένας αριθμός των θυμάτων που προκάλεσαν οι αβελτηρίες των αρχών. Δεν θέλουμε μια τελετή φάρσα αλλά μια ιδιωτική τελετή» ανέφερε ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων.
Πηγή: voria
Share on Google Plus

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου